De volgende diensten worden door ons uitgevoerd: 

  • Architectuur assessment
  • Architectuur review
  • Architectuur trainingen
  • Project Start Architecturen 
  • Ontwerp en begeleiding van IT projecten
  • Onderzoeken

Architectuur assessment en review

Een architectuur assessment voor uw organisatie of team geeft een diepgaand inzicht in de ontwikkeling van de architectuurfunctie in uw organisatie. Een review van de enterprise architectuur van uw organisatie kan hier onderdeel van uitmaken. Samen met u stellen we de vragen op die als leidraad dienen voor onze vertrouwelijke gesprekken. Vervolgens ondervragen we de deelnemers kritisch met betrekking tot eventuele aandachtspunten in de wijze van ICT en business ontwikkeling en de rol van architectuur hierin. In een samenvattend verslag worden uiteindelijk de sterke en zwakke punten aangegeven, plus een lijst van aanbevelingen. Het architectuur assessment helpt u een duidelijk beeld te krijgen van de bestaande sterke punten en aandachtsgebieden, maar ook bij het versterken van het vertrouwen van de deelnemers in het programma. Zo stellen we een nauwkeurig, up-to-date en realistisch beeld vast dat kan dienen om het kennisniveau van betrokkenen en de processen te verbeteren.

Architectuur trainingen en coaching

Wij maken maatwerk Architectuur trainingen voor organisaties. Hierbij ontwikkelen wij een opleidingsprogramma en begeleiding wij uw architecten met het verankeren van Architectuur in uw organisatie. Coaching van uw architecten is een onderdeel van onze dienstverlening.

Project Start Architectuur

Bij de start van een Programma of een project is een Project Start Architectuur een essentieel hulpmiddel. Met de PSA kan de afbakening van een programma of project helder worden vormgegeven, worden architectuurkeuzes gemaakt en principes vastgesteld. Hiermee voorkomt u veel onduidelijkheden die later in het traject voor problemen kunnen zorgen.

Ontwerp en begeleiding van IT projecten 

Na de architectuurfase komt er vaak een (Europese) aanbesteding. Wij kunnen u helpen met het opstellen en uitwerken van Request For Proposal's, het begeleiden van de opdrachtgever gedurende het selectieproces, en het toetsen van de voortgang van een leverancier. Daarnaast hebben wij veel ervaring met het uitwerken van acceptatiecriteria, en het acceptatie proces. Ook werken wij met ervaren freelance functioneel ontwerpers en interactieontwerpers.

Onderzoeken

Begint u net met een verandering, of bent u klaar met projecten maar is onduidelijk hoe het verder moet? Dan is een onderzoek een manier om de mogelijkheden te verkennen en een duidelijke lijn te kiezen. Zie de pagina onderzoeken voor voorbeelden.

 

 

Alle werkzaamheden kunnen zowel in het Nederlands of in het Engels worden uitgevoerd (native speakers).